četvrtak, 22. svibnja 2014.



Kora:

  • 1 casa 2dl kiselog mlijeka
  • 1 casa ulja
  • 5 kasika secera
  • 2 kasike kakaa
  • 6 kasika brasna
  • 5 kasika oraha
  • 1 kasikica sode bikarbone
sve navedene sastojke sjedinit izmijesat i ispec koru u okruglom kalupu

Krema:

  • 1l mlijeka
  • 14 kasika secera
  • 7 kasika gustina
  • 250g cokolade
  • 250g margarina/putera
  • oraha po zelji
Secer uprzit i kad dobije finu karamel boju dodati mlijeko kad se secer istopi dodat umucen gustin uz stalno mijesanje skuhati u finu gustu masu.. popoloviti i u jedan dio dodati cokoadu, a u drugi dio oraha po zelji …  Kad se ohaladi dodati u svaki dio po pola margarina/putera dobro izmiksat. Na koru staviti svjetliju pa tamnu kremu ostavit u frizideru najbolje preko nocu ujutro skinuti kalup i ukrasiti po zeljI.

Izvor: namirnice.ba

0 komentari:

Objavi komentar