ponedjeljak, 5. svibnja 2014.

tjestenina1

Sastojci

  • 3 polovice pilećih prsa bez kosti i kože
  • 1 limun, prerezan na četvrtine
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 g crnog papra
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 60 ml svježeg soka od limuna
  • 230 g tjestenine
  • 240 ml vrhnja za kuhanje
  • 5 g korice limuna

    Koraci pripreme

    • 1Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Stavite piletinu u lagano podmazan lim za pečenje. Iscijedite limun po objema stranama pilećih prsa te začinite 1 češnjem češnjaka i 3/4 pripremljenog papra. Pecite 40 minuta dok piletina ne bude pečena.
    • 2U međuvremenu, u velikom loncu pileći temeljac začinite s ostatkom češnjaka i papra. Kada prokuha, dodajte sok od limuna i tjesteninu. Kuhajte na srednje jakoj vatri povremeno miješajući dok tekućina ne ispari, otprilike 25 minuta.
    • 3Prerežite piletinu na komade veličine zalogaja te ubacite u tjesteninu zajedno s vrhnjem i koricom limuna. Kuhajte miješajući na niskoj temperaturi 5 minuta. Maknite s vatre i pustite da odstoji 5 minuta. Dobro promiješajte prije posluživanja. 



0 komentari:

Objavi komentar