ponedjeljak, 12. svibnja 2014.


 

Sastojci:

  • 500 g (1 pakovanje) korica za rozen tortu
  • 750 ml mleka
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanil šećer
  • 1 rum šećer ili malo ruma
  • 125 g čokolade za kuvanje
  • 40 g gorkog kakao praha
  • 45 g gustina
  • 125 g maslaca

Priprema:

600 ml mleka i šećer, zajedno sa vanil i rum šećerom, stavite na ringlu da provri. Za to vreme u 150 ml mleka rastvorite gustin i kakao prah tako da nema grudvica. Maknite mleko sa ringle, u tankom mlazu ulijte smesu i dobro promešajte pa vratite na ringlu na laganu vatru. Skuvajte krem neprestano mešajući žicom, dok se ne zgusne kao puding. Sklonite sa vatre i odmah dodajte čokoladu izlomljenu na kocke, pa mešajte dok se ne otopi. Čim se čokolada otopila dodajte margarin sobne temperature isečen na listiće. Mešajte da se i on otopi. Ostavite kremu da se malo prohladi, a onda filujte korice. Na svaku koricu stavite po 4-5 kašika kreme i poravnajte dugačkim nožem, a na kraju pokrijte providnom folijom, rukama lepo zagladite korice odozgo kako biste ih poravnali i ostavite da se ohladi i stegne barem jedan dan. Ohladjen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Secite na kocke tek kad se čokolada bude lepo stegla.

Izvor. omiljenirecepti.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar