petak, 9. svibnja 2014.

http://kolacii.blogspot.com/2013/08/lambada-kolac.html 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1kašika ulja
  • 1 kašika vrele vode
  • malo praška za pecivo
  • 5 kašika brašna

Narandžasti fil:

  • 1 l Mirinde
  • 3 pudinga od vanile
  • 6 kašika šećera
  • narandžasta boja za kolače
  • 150 g petit ber keks
  • mleko po potrebi

Beli fil:

  • 6 kašika gustina
  • 6 kašika šećera
  • 500 ml mleka
  • 200 g margarina
Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 90 g margarina
  • 3 kašika ulja

Priprema:

Belanaca ulupati u čvrsto šne, u drugoj činiji umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećer, kašiku ulja, kašiku vrele vode, malo praška za pecivo pa u to dodati brašno zatim lagano varjačom dodati šne od belanaca. Peći na 200 stepeni 10 minuta.
Narandžasti fil: U 100 ml mirinde umutiti puding od vanile sa šečerom, malo narandžaste boje za kolace. 900ml Mirinde staviti u šerpu pa u tome skuvati puding. Vreo fil staviti na biskvit, zatim keks petit ber umakati u mleko i slagati na vreo puding.
Beli fil: Gustin i šećer umutiti u 100 ml mleka a 400ml mleka staviti u šerpu i kad mleko provri skuvati u njemu smesu sa gustinom i šećerom. U ohladjen puding dodati penasto umućeni margarina pa sve fino umutiti i preliti preko petit keksa. Zatim otopiti čokoladu i šećer, dodati ulje. Prohladiti i preliti preko belog fila. Ukrasiti po želji.

0 komentari:

Objavi komentar