srijeda, 21. svibnja 2014.

Sastojci: 
  • 1l mleka
  • 1kg šećera
  • 8 jaja
  • 1 naribane kore od limuna
  • 1 naribane kore od narandže
  • 300ml ulja
  • 100g suvog grožđa
  • 100g cimeta
  • 200g džem od šljiva
  • 1kg brašna
  • 1 kvasac
  • 100g meda
Priprema:
kvasac ostaviti da nadođe sa malo toplog mleka brašna, kašičicom šećera i kašičicom soli. Umutiti 8 jaja sa pola kilograma šećera. Sipati brašno, nadošao kvasac, 150 ml ulja, umućena jaja i koru od jednog limuna. Umesiti glatko testo i dodati preostalo ulje. Dobro umesiti i ostaviti da nadodje 30 minuta. Razmesiti naraslo testo i podeliti ga na dva dela. Od svakog dela razvući koru, namazati džemom, posuti cimetom, suvim grožđem i narendanom korom narandže. Uviti u rolat, naseći na parčad debljine oko 5cm i naređati u podmazan pleh. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Ispečenu parčad premazati medom 

0 komentari:

Objavi komentar