srijeda, 7. svibnja 2014.

Sastojci:

-2 žlice kakaa u prahu
- 3 žlice brašna (bijelog ili integralnog)
- 2 žlice šećera
- Prstohvat soli
-1/4 žličice praška za peciva
- 2 do 3 žličice ulja (biljnog, maslinovog ili kokosovog)
- 3 žlice mlijeka (kravljeg, sojinog, bademovog)
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Slasne tortice pripremite u svega par koraka. Za početak suhe sastojke kao što su kakao, brašno, šećer, sol i prašak za pecivo istresite u posudu i dobro izmiješajte. Kada ste to učinili dodajte ostale sastojke te ponovno sve izmiješajte dok se sastojci ne povežu u ujednačenu smjestu. Smjesom napunite kalupe za pečenje, a ako nemate kalupe, iskoristite šalice za kavu. Stavite ih u mikrovalnu pećnicu i pecite najviše 60 sekundi. Ako nemate mikrovalnu, kolač možete spremiti i u pećnicu tako što ćete je zagrijati na 180 stupnjeva, a u ovoj verziji, za tortice će vam trebati najviše pet minuta. Najbolja provjera je li desert gotov jest da prstom dotaknete površinu kolača, a ako smjesa nije ljepljiva kolač izvadite iz pećnice. Konzumirati se može topao i hladan, a po želji ga poslužiti možete sa sladoledom, šlagom ili voćem, savjetuju na Zadovoljna.hr.

Izvor:  www.dnevno.hr

0 komentari:

Objavi komentar