ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

Picture

Vrlo je ukusna,lijepog izgleda,i još kad je vruća mislim da uz nju nema potrebe ništa drugo jesti .Eventualno čaša jogurta.

Sastojci:

- Kg brašna
- Kašikica soli
- 200 gr rastopljenog maslaca
- 3 kašike suhe germe
- 1 pr za pecivo
- 250 ml (manje više) toplog mlijeka.

Priprema:

-Od brašna i ostalih sastojaka (sem maslaca) zamijesiti tijesto srednje tvrdoće
-Pokriti i ostaviti na toplo da se udvostruči
- Nadošlo tijesto bez ikakve izrade podijeliti na 5 loptica
- Svaku lopticu razvući na krug (pošto su loptice poveće,znači da će i krugovi biti veći.Uglavnom razvući da  tijesto bude debljine nekih pola centa)
-Svaki krug dobro namastiti  rastopljenim maslacem,samo ne zadnji,jer se vrh ne masti.
-Redati krugove jedan na drugi,pa još malo oklagjiom pritisnuti /razvući da se sve lijepo spoji.
-Rezati krug unakrs kao kad se žele praviti rolane kiflice.Znači prvo napraviti plus,pa preko ide iks,pošto su krugovi  veći,onda je potrebno još po jedan rez preko tih trokutica,tako se dobiju male kifle.
-Rolati kiflice ,redati u namašćenu tepsiju ili još bolje na pek papir
-Redati ih u krug ,neka budu skroz jedna do druge,da bi ispala bukvalno kao cvijet..tepsijica mora biti manja.Moze ona za torte,i kalup se može koristiti.
-Pošto će ostat  par kiflica koje neće stati u krug/tepsiju,njih prepoloviti nožem i ubaciti u sredini da stoje.
-Pogaču premazati žumancetom,posuti sjemenkama i opet ostaviti da nadodje nekih 20 min.
-Staviti da se peče u zagrijanu rernu na 180 nekih 35,40 min dok ne porumeni odzgor,i na kraju smanjiti na  150 još nekih 5 ,10 min da se i iznutra lijepo ispeče.

Izvor.  isprobanirecepti

0 komentari:

Objavi komentar