srijeda, 7. svibnja 2014.


  Donosimo vam brz, jednostavan i ukusan recept za koji uopće ne trebate ni pećnicu ni talent nego samo malo vremena i dobre volje!

Sastojci:

- 30 dkg petit beurre keksa
- 15 dkg margarina ili maslaca
- 400 grama svježeg sira
- 10 dkg šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice soka od limuna
- 2,5 dcl slatkog, tučenog vrhnja ili šlaga
- 1 kompot od višanja
- 1 puding od vanilije
- malo mlijeka

Priprema:

Kekse samljeti i pomiješati s rastopljenim maslacem te staviti u posudu za pečenje. Po potrebi, u kekse dodati i malo mlijeka, kako bi se jednostavnije povezali u jednoličnu masu. Svježem siru dodati sok od limuna, šećer u prahu i vanilin šećer te dobro izmiksati. Zatim izraditi šlag/tučeno vrhnje te ga pomiješati sa već izrađenim svježim sirom i šećerom. To sve staviti na biskvit napravljen od petit beurre keksa. Kompot od višanja skuhati s pudingom od vanilije. Kad se malo ohladi, preliti po kremi od sira i šlaga. Završenu tortu staviti u hladnjak i nakon nekog vremena podijeliti ju s najdražima! :) 

U slast! 

0 komentari:

Objavi komentar