petak, 2. svibnja 2014.



Sastojci:

Tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • 0,5 vrećice suhog kvasca
  • 0,5 žličice šećera
  • 0,5 žličice soli
  • 1 dcl mlijeka
  • 0,5 dcl vode
  • 1 žličica ulja

Šunka:

  • 15 dkg pancete
  • 20 dkg šunke
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

  • Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Počnite od miješanja suhih pa postupno dodajte tekuće sastojke. Kada se tijesto počne odvajati od posude, ručno ga umijesite dok ne dobijete smjesu koja se minimalno lijepi. Zatim, pokrijte tijesto u posudi krpom i ostavite ga na toplom da se digne oko sat vremena.
  • Dok se tijesto diže, narežite šunku na štangice i omotajte ju tanko rezanom pancetom. Potom sve zajedno umotajte u alu foliju (kao bombon). “Bombone” potom stavite u kipuću vodu na desetak minuta da panceta zadrži oblik oko šunke. Nakon toga dobro ohladite šunku, raspakirajte ju i kratko zapecite na malo maslinovog ulja kako bi slanina dobila boju i pustila miris.
  • Razvaljajte tijesto, narežite ga na trokutiće u koje umotate šunku kako bi dobili oblik kliflice. Filovane kiflice premažite razmućenim žutanjkom i tako pripremljene stavite u pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-ak minuta dok ne dobiju lijepu žuto-zlatnu boju.

Izvor, foto: kuhari.com

0 komentari:

Objavi komentar