srijeda, 21. svibnja 2014.


 
Sastojci:
  • 150g putera
  • 150g seckanih oraha
  • 4 zumanca
  • 300g secera

Priprema:

Na laganoj vatri istopiti 150g secera (paziti da ne izgori, bice gorko). Sipati u uljem podmazan pleh i ostaviti da se ohladi i stegne. Kada se stegne (bice tvrdo kao livene bombone)istucati secer u avanu ili ga staviti u cistu krpu i izlupati cekicem za meso.Na pari mutiti 4 zumanca, 150g secera(ne ovaj istucani) i 150g putera dok se ne zgusne tj. ne pokaze put. U to, kada se prohladi dodati, 150g seckanih oraha i istucani secer. Grilijas je gotov. Mozete ga staviti izmedju dve manje oblande i preko glazura od cokolade ili u trouglasti kalup,koji prethodno treba obloziti alu-folijom. Ostaviti da se stegne preko noci. Kada se sutradan grilijas izvadi iz modle i skine folija takodje se pre secenja trouglova moze staviti glazura od cokolade. 

0 komentari:

Objavi komentar