srijeda, 7. svibnja 2014.

 
  
Naravno, ovaj se recept može prilagoditi vašem ukusu. Možete staviti paradajz, papriku, možete bezvrhnja,kiselih krastavaca... Kako god. Ali, ako se potrudite, ovaj će vam obrok biti za polizati prste! 


Dosta vam je plastičnih hamburgera koji, dokazano, ni nakon godinu dana ne trunu? Potrudite se i u 20-ak minuta napravit ćete vlastiti hamburger koji će oduševiti sve vaše ukućane, prijatelje ili partnera!

Prvo što vam je činiti je uputiti se u svoju omiljenu mesnicu po pljeskavice. Ako ste sigurni da vaš mesar ima domaće meso, iskoristite tu činjenicu. Uz pljeskavice, trebat će vam:

- hamburger peciva,
- topivi sir,
- majoneza,
- kečap (preporučam Curry iz DM-a),
- vrhnje,
- kiseli krastavci (po mogućnosti domaći),
- rikula,
- luk,
- špek.

Pljeskavice raširite na širinu nešto veću od peciva, jer će se skupiti tijekom pečenja. Špek narežite na veće tanke komade. Oboje stavite peći na tavu, sa što manje masnoće. Jedan dio peciva premažite majonezom i vrhnjem, drugi dio kečapom (količine po želji). Krastavce narežite na sitne komadiće, a luk na tanko i pospite po donjem dijelu. Kad je meso pri kraju, na njega stavite topivi sir. Kada je meso dobro pečeno, a špek hrskav, stavite ih u pecivo, te poškropite masnoćom iz tave. Na meso stavite puno rikule (ako ne volite rikulu, neku drugu "zelenjavu"), poklopite gornjim dijelom peciva i - to je to.
Naravno, ovaj se recept može prilagoditi vašem ukusu. Možete staviti paradajz, papriku, možete bez vrhnja, kiselih krastavaca... Kako god. Ali, ako se potrudite, ovaj će vam obrok biti za polizati prste!

0 komentari:

Objavi komentar