četvrtak, 22. svibnja 2014.

 

Sastojci za podlogu:

  • 80 gr mljevenog keksa
  • 80 gr przenih mljevenih ljesnika
  • 50 gr maslaca
  • 50 gr cokolade
  • soka od narandze po potrebi

Za kremu:

  • 500 gr mascarpone sira
  • 200 gr cokolade sa drobljenim ljesnicima
  • 200 gr mljevenih przenih ljesnika

Za kuglice:

  • 100 gr mljevenih przenih ljesnika
  • 100 gr maslaca
  • 100 gr tamne cokolade
  • mljeneg keksa po potrebi

Za glazuru:

  • 100 gr cokolade
  • 0,5 dcl vrhnja za slag
  • Za dekoraciju:
  • kuglice i slag pjena

Priprema:

  • Cokolada i maslac se otope na pari, dodaju se ljesnici i keks i po potrebi se doda malo tijesta da bi se dobila masa koja se moze ravnomjerno rasporediti na dno kalupa.
  • Cokoladu otopiti na pari, dodati je siru i ljesnicima, sjediniti sastojke i polovinu te kreme istresti preko podloge.
  • Maslac i cokoladu otopiti na pari, dodati je ljesnicima i potom dodavati mljeveni keks po potrebi dok se nedobije masa od koje se mogu oblikovati kuglice.
  • Oblikovati kuglice i redati preko kreme.
  • Praviti mali razmak izmedju kuglica (ostat ce malo mase koju mozete iskoristiti za dekoraciju).
  • Kuglice prekriti sa drugom polovinom kreme.
  • Zagrijati vrhnje i dodati mu cokoladu.
  • Mijesati dok se cokolada ne otopi i istresti preko kreme.
  • Tortu dekorisati slag pjenom i kuglicama koje ste napravili od ostatka smjese.
  • Tortu ostaviti par sati u frizider, a potom je sjeci na parcad i posluziti.
Izvor: domacii-recepti.blogspot.com

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar