srijeda, 21. svibnja 2014.

Kada poželite da se rashladite na poseban način, pripremite sebi ovaj sladoled s punim, kremastim ukusom kikiriki zrna. Svaki domaći sladoled posle ovog više neće imati šanse u vašim izborima. Neodoljiv je i neće vam dozvoliti da se zaustavite na jednoj porciji. Prijatno!

Sastojci :

  • 1 cela i 1/4 šolje mleka
  • 3 jaja
  • 1/3 šolje putera od kikirikija
  • 3/4 šolje šećera
  • 1 1/2 šolja slatke pavlake
  • 1 kašika arome od vanile
  • 4 kašike neslanog pečenog kikirikija
  • na vrh noža soli
sladoled od kikirikija Sladoled od kikiriki putera

Priprema : 

Pomešajte mleko, šećer i so i kuvajte dok ne provri. Jaja umutite mikserom i polako u njih ulivajte mleko neprestano muteći. Vratite tu smesu na vatru i lagano kuvajte vodeći računa da se ne uhvati na dno šerpe. Kada postane gusta, skinite je s vatre i umešajte kikiriki puter, a zatim je ostaviti u frižider da se ohladi na 3-4 sata. Umućenu slatku pavlaku i aromu vanile umešajte u masu od kikirikija i mutiti mikserom. Prebacite je u plastičnu kutiju za zamrzavanje, i ostavite u hladnjaku da odstoji par sati. Prilikom služenja, porciju pospite sitno seckanim kikirikijem i po želji topingom od čokolade.

Izvor: ilovezrenjanin.com

0 komentari:

Objavi komentar