petak, 2. svibnja 2014.

 

Ovo je jedan od onih kolača bogatog i punog okusa, a što je najbolje od svega ne peče se. Kombinacija banana, čokoladnog namaza (nutelle) i tostiranih lješnjaka, jednostavno će vas oduševiti.

 Sastojci:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 8 dl mlijeka
  • 20 dag lješnjaka
  • 50 dag keksa pettit beure
  • 20 dag maslaca
  • 6-7 žlica čokoladnog namaza (nutella…)
  • 5-6 banana
  • 1/2 l vrhnja za šlag
  • 20 dag šećera u prahu
  • 4 žlice šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

  • Za kremu od lješnjaka, tostirajte lješnjake, sameljite ih i pomiješajte s 2 žlice šećera, vanilin šećerom te prelite s 1,5 dl vrelog mlijeka i dobro izmiješajte dok smjesa ne postane glatka.
  • Puding razmutite s 2 žlice šećera i 1,5 dl mlijeka pa kuhajte u 6 dl mlijeka. Maslac pjenasto izradite sa šećerom u prahu. Polovicu dodajte u kremu od lješnjaka, a polovicu u ohlađeni puding. U kremu od pudinga dodajte posebno tučeno 2 dl vrhnja za šlag.
  • U lim ili na pladanj slažite red pettit keksa, namočenog u toplo mlijeko pomiješano sa malo ruma, preko keksa rasporedite dio kreme od lješnjaka, složite po njemu banane narezane na kolutiće - pokapane limunovim sokom, kako ne bi pocrnile. Preko banana premažite kremu od vanilije, pa sve skupa još jednom ponoviti. Završite redom keksa, kojeg ćete premazait s čokoladnim namazom i na kraju tučenim vrhnjem za šlag.
  • Ohlađen kolač poslužite, narezan na kocke, ako ga budete slagali na manjem pladnju biti će dosta visok pa ga možete rezati na tanke uzdužne šnite kao tortu.

Izvor, foto: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar