srijeda, 21. svibnja 2014.

 
Sastojci: 
  • 8 kriški belog tost hleba
  • 150 g marmelade od jagoda
  • 150 g slatkog od ribizli
  • 90 g putera
  • 1 limun
  • 1 pomorandža
  • 90 g šećera
  • 3 jajeta
  • 4 dl mleka
Priprema:
Odsecite kore s hleba. Pomešajte marmeladu i slatko. Umutite kremasto 80 g putera i namažite po hlebu, pa namažite i sloj marmelade. Presecite svaku krišku na 4 dela.

Operite i obrišite limun i pomorandžu, izrendajte im kore, pa im iscedite sok. Sok i kore pomešajte u sudu sa 40 g šećera. Brzo uronite pola količine kriški u sok i rasporedite ih po dnu vatrostalne posude (26x18 cm), premazane puterom.

Umutite jaja s preostalim šećerom u svetlu i penastu masu, dodajte mlako mleko u mlazu i kuvajte krem na veoma tihoj vatri, sve dok ne počne da ostaje na varjači. Nikako ne sme da provri. Prespite krem u vatrostalnu posudu, preko poređajte preostale kriške, prelijte sokom pomorandže i limuna i pecite oko 50 minuta na 180°C. 

0 komentari:

Objavi komentar