srijeda, 21. svibnja 2014.


 Sastojci:
  • 80 g brašna
  • po 1 kašičica praška za pecivo i vanilin šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 3 jajeta
  • 140 g šećera
  • 250 g bele čokolade
  • 3 dl slatke pavlake
  • 2 kašike likera od pomorandže
  • 60 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 20 g šećera u prahu
  • so
Priprema:
Belu čokoladu istopite na pari, pa je pomešajte sa 2 dl zagrejane slatke pavlake, likerom i puterom isečenim na komadiće. Dobro izmešajte krem, pa ga prebacite u frižider na 1 sat. Razbijte jaja odvajajući žumanca od belanaca; žumanca umutite sa šećerom i malčice soli, pa im dodajte 2 kašike hladne vode, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i kakao i dobro promešajte. Belanca umutite u sneg i umešajte ih u smesu od žumanaca. Smesu sipajte u pleh dimenzija 22x30 cm obložen papirom za pečenje i pecite koru 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C.

U međuvremenu, mikserom izmutite krem od bele čokolade iz frižidera. Sa pečene kore odstranite papir i odmah je prekrijte vlažnom krpom i urolajte u rolat; odmotajte koru, pa je namažite izmućenim ganašom od bele čokolade. Urolajte čvrst rolat, uvijte ga u streč foliju i prebacite u frižider da se hladi.

Pomešajte na pari istopljenu čokoladu za kuvanje sa preostalom slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa ostavite taj ganaš da se ohladi. Njime premažite pripremljeni rolat i ukrasite ga, ako želite, seckanim kandiranim koricama pomorandže. 

0 komentari:

Objavi komentar