četvrtak, 6. veljače 2014.

Beze torta od kafe

Sastojci

Za koru:

  • 100 g čokolade
  • 100 g kornfleksa
  • 10 g instant kafe
  • 100 ml soka od jabuke

Za puslice:

  • 4 belanca
  • 200 g šećera
  • 30 g iseckanih badema

Za fil:

  • 300 g maskarpone sira
  • 200 ml biljne pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 15 g instant kafe
  • 50 ml ruma
  • 200 g šećera u prahu

Priprema

Čokoladu rastopiti u šerpi, dodati kafu, sok i kornfleks. Sjediniti masu i rasporediti po kalupu. Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati bademe, promešati i napraviti puslice od smese. Puslice sušiti u rerni zagrejanoj na 120*C oko 2 sata. Kafu razmutiti sa rumom, dodati želatin, promešati ostaviti da odstoji 15 minuta. Šećer i maskarpone sir dobro izmešati. Umutiti slatku pavlaku, dodati smesu od sira i pripremljenu kafu, promešati i sjediniti fil. Na koru od kornfleksa naneti fil i poređati puslice. Ukrasiti po želji.

0 komentari:

Objavi komentar