ponedjeljak, 17. veljače 2014.


Sastojci:

Bijela kora:

  • 6 belanjaka
  • 6 kasika šećera
  • 6 kasika brašna
  • 1 kasika ulja
  • pola praška za pecivo

Tamna kora:

  • 6 žumanjaka
  • 6 kasika šećera
  • 6 kasika brašna
  • 2 kasike kakaa
  • 5 kasika mleka
  • 1 kasika ulja
  • pola praška za pecivo

Priprema:

Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog,dobice se kora kao sahovska tabla ispeci koru i ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm oko 20 minuta na temperaturi od 180 C.

Preljev:

  • 0,3 l mlijeka
  • 3 kasike šećera
  • Prokuvati i vruće preliti po hladnom biskvitu

Krema:

  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 10 kasika šećera
  • 200 g margarina
Skuvati, u hladno dodati umucen margarin.Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje.
 
Izvor: (fb.stranica Recepti za torte i kolace )

0 komentari:

Objavi komentar