utorak, 25. veljače 2014.


Hrskava ledena torta

Sastojci

  • šipka vanile
  • 400 ml mleka
  • 200 g slatke pavlake
  • 6 žumanaca
  • 180 g šećera
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 150 g kukuruznih pahuljica
  • 300 g borovnica

Priprema

1. Zasecite šipku vanile i izvadite srž, pa sve zakuvajte u mleku i pavlaci. Ostavite da se ohladi. Žumanca i šećer penasto umutite, pa u to polako umešajte mleko. Preručite u šerpu, izvadite šipku vanile, i drvenom varjačom na laganoj vatri mešajte dok se krem ne zgusne (pazite da ne vri). Stavite šerpu u hladnu vodu, pa umutite krem.

2. Krem stavite u metalnu posudu u zamrzivač na najmanje šest sati (povremeno ga mešajući).

3. Rastopite čokoladu. Kukuruzne pahuljice smrvite i umešajte u čokoladu. Smesu stavite kao biskvit u dva kalupa (prečnika 18 centimetara) i sačekajte da se stvrdne. Polovinu bobica zakuvajte sa 2-3 kašike vode, ostavite da se ohladi, pa dodajte ostale borovnice.

4.Odmrznite sladoled i u polovinu umešajte bobice. Na donju koru stavite sladoled od vanile, poklopite drugim biskvitom, pa stavite sladoled od borovnica. Kolač stavite na dva sata u zamrzivač.
 
Izvor: (stvarukusa.rs).

0 komentari:

Objavi komentar