nedjelja, 16. veljače 2014.

 

   

Sastojci:

  •     225g čokolade za kuvanje
  •     150g šećera u prahu
  •     5 jaja
  •     1 kaš nes-kafe +/-
  •     250ml slatke pavlake

    Priprema:

  •     Zagrejati rernu na 220c. Na pleh dimenzije 23-33 cm staviti papir za pečenje.
  •     Razdvojiti žumanca i belanca.
  •     Sipati šečer u prahu u žumanca, mutiti mikserom dok ne postanu svetla i penasta.
  •     Istopiti čokoladu sa malo vode na pari, mikrtalasnoj ili u šerpici.
  •     Umešati toplu čokoladu sa žumancima.
  •     Umutiti belanca u čvrst sneg, pa polako sjediniti sa smesom od čokolade.
  •     Sipati smesu u pleh i peći 12-14 min.
  •     Ostaviti da se ohladi.
  •     Umutiti slatku pavlaku sa malo šećera u prahu ako nije slatka.
  •     Mazati ravnim nožem preko rolata.
    Savet:
  •     Još jednostavnija varijanta za filovanje.
  •     Čokoladnu ohlađenu koru iseći na tri jednake kore pa ređati, kora + sl.pavlaka + kora+ sl.pavlaka + kora na kraju staviti šećer u prahu.
    Bon Appetit

0 komentari:

Objavi komentar