Potrebno:
Za podlogu:- 20 dag keksa pettit beure
- 20 dag čanih keksića s čokoladom (ili nekih sličnih)
- 20 dag margarina
- 2-3 banane
- 1 puding od vanilije
- 1/2 l mlijeka
- 5 žlica šećera
- 1/2 l vrhnja za šlag
- kremfix
- 1,5 vrećica želatine u prahu
- piškote
Za glazuru:
- 15 dag čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
Priprema:
- Pettit beure kekse samljeti na mašinici za orahe, a čajne keksiće zdrobiti batom za meso preko vrećice. Margarin otopiti, pa ga pomiješati sa obje vrste keksa. U kalup za tortu ∅ 26 cm utisnuti žlicom kekse pa dobro natiskati dlanom ruke.
- U mlijeku skuhati puding sa 5 žlica šećera. Uz miješanje ga ohladiti (paziti da se ne stvori korica prilikom hlađenja).
- Želatinu pustiti da nabubri prema uputi na omotu pa ju zagrijati i otopiti.
- Banane zgnječiti vilicom ili štapnim mikserom.
- Vrhnje za šlag miksati sa kremfixom kako bi bilo čvrsto.
- Pomiješati banane sa ohlađenim pudingom, dodati otopljenu želatinu i na kraju posebno izmiksano vrhnje za šlag.
- Na pripremljenu podlogu od keksa premazati polovicu kreme, složiti red piškota kratko namočenih u mlijeko s rumom, pa opet premazati drugom polovicom kreme. Dobro rashladiti. Skinuti obruč i preliti otopljenom glazurom od čokolade.
Izvor: (recipeci.com).
0 komentari:
Objavi komentar