nedjelja, 9. veljače 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Sastojci

BISKVIT

  • 6 žumanjaka,
  • 10 kasika šećera,
  • 2 dcl mlijeka,
  • 1 dcl ulja,
  • 1 dcl jogurta,
  • 100 gr. mljevenih oraha,
  • 16 kasika brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 kasike čokolade u prahu,
  • 6 bjelanjaka

FIL

  • 1,2 l mlijeka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 6 kasika gustina
  • 10 kasika šećera
  • 100 gr. margarina
  • 100 gr. tamne čokolade
  • 2 dcl. slatke pavlake

Način pripreme

BISKVIT

Prvo napraviti snijeg od bjelanjaka.Pjenasto umutite žumanjke i šećar, dodajte ostale sastojke, snijeg od bjelanjka umješajte na kraju lagano kasikom. Pecite u podmazanoj tepsiji promjera 36 sa 42, na 170 stupnjeva, nekih 20-ak min. Ohladite biskvit i prerežite, da dobijete dvije tanje kore.....  
 
FIL
 
Skuvati fil u vruće dodati čokoladu, izmješati da se cokolada istopi i ohladiti. U hladno dodati margarin i prethodno ulupanu slatku pavlaku. Biskvit staviti na tacnu i preliti sa čokoladnim mlijekom u koji smo dodali 3 kasike cokoladnog likera....namazati kremom i poklopiti drugim biskvitom, koji takođe natopimo čoko mlijekom i likerom.Meni je otislo za dve kore 4 dcl cokoladnog mljeka i 6 kasika likera. Kolač možete preliti čokoladnom glazurom ili sa 500 ml ulupane slatke pavlake i ukrasiti po želji.
Izvor: (domacica.net).

0 komentari:

Objavi komentar