Sastojci::
za koru x 3 puta- 4 belanaca
- 4 kašike šećera
- 100 g kokosa
za fil:
- 12 žumanaca
- 12 kašika šećera u prahu
- 200 otopljene čokolade
- 250 g margarina
Belanca dobro umutite i postepeno dodajte 4 kašike šećera. U čvrsto umućena belanca iz dva puta dodajte 100 g kokosa. Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje, sipajte umućena belanca i pecite 10 minuta na 170 stepeni. Ispecite ukupno tri kore.
Fil:
12 žumanaca umutite sa 12 kašika šećera u prahu i skuvajte ih na pari. Dodajte otopljenu ali prohladnu čokoladu. Umućena žumanca sklonite sa pare, i dodajte i margarin. Sve promešajte dok vam se margarin ne otopi. Ostavite da se sve ohladi u frižideru. Povremeno promešajte. U obruč stavite koru, dodajte deo fila zatim drugu koru pa deo fila .Tortu ukrasite kako želite, ovo je jedan od primera, a vi iskoristite trenutnu inspiraciju.Kao što sam već napisala, ovaj recept imam sigurno 15 godina, i tek sad ga pravim, u svesci nemam dodatne instrukcije za filovanje i ukrašavanje, tako da je ovo moja ideja koju ne morate da sledite.Izvor: (magicnaoklagija.blogspot.com)
Potrebno je :
za koru x 3 puta
4 belanaca
4 kašike šećera
100 g kokosa
za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera u prahu
200 otopljene čokolade
250 g margarina
Belanca dobro umutite i postepeno dodajte 4 kašike šećera. U čvrsto umućena belanca iz dva puta dodajte 100 g kokosa. Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje, sipajte umućena belanca i pecite 10 minuta na 170 stepeni. Ispecite ukupno tri kore.
Fil:
12 žumanaca umutite sa 12 kašika šećera u prahu i skuvajte ih na pari. Dodajte otopljenu ali prohladnu čokoladu. Umućena žumanca sklonite sa pare, i dodajte i margarin. Sve promešajte dok vam se margarin ne otopi. Ostavite da se sve ohladi u frižideru. Povremeno promešajte.
U obruč stavite koru, dodajte deo fila zatim drugu koru pa deo fila .......
Tortu ukrasite kako želite, ovo je jedan od primera, a vi iskoristite trenutnu inspiraciju.
Kao što sam već napisala, ovaj recept imam sigurno 15 godina, i tek sad ga pravim, u svesci nemam dodatne instrukcije za filovanje i ukrašavanje, tako da je ovo moja ideja koju ne morate da sledite.
Savet: mislim da je ova torta dobra podloga za fondan, to je samo moje mišljenje. Nisam ljubitelj fondana, ali ako neko želi može da proba.
Isto tako možete nafilovati samo dve kore a celu tortu ukrasiti šlagom.
- See more at: http://magicnaoklagija.blogspot.com/2013/07/torta-sa-kokosom-ili.html#sthash.9er7SMeT.dpuf
za koru x 3 puta
4 belanaca
4 kašike šećera
100 g kokosa
za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera u prahu
200 otopljene čokolade
250 g margarina
Belanca dobro umutite i postepeno dodajte 4 kašike šećera. U čvrsto umućena belanca iz dva puta dodajte 100 g kokosa. Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje, sipajte umućena belanca i pecite 10 minuta na 170 stepeni. Ispecite ukupno tri kore.
Fil:
12 žumanaca umutite sa 12 kašika šećera u prahu i skuvajte ih na pari. Dodajte otopljenu ali prohladnu čokoladu. Umućena žumanca sklonite sa pare, i dodajte i margarin. Sve promešajte dok vam se margarin ne otopi. Ostavite da se sve ohladi u frižideru. Povremeno promešajte.
U obruč stavite koru, dodajte deo fila zatim drugu koru pa deo fila .......
Tortu ukrasite kako želite, ovo je jedan od primera, a vi iskoristite trenutnu inspiraciju.
Kao što sam već napisala, ovaj recept imam sigurno 15 godina, i tek sad ga pravim, u svesci nemam dodatne instrukcije za filovanje i ukrašavanje, tako da je ovo moja ideja koju ne morate da sledite.
Savet: mislim da je ova torta dobra podloga za fondan, to je samo moje mišljenje. Nisam ljubitelj fondana, ali ako neko želi može da proba.
Isto tako možete nafilovati samo dve kore a celu tortu ukrasiti šlagom.
- See more at: http://magicnaoklagija.blogspot.com/2013/07/torta-sa-kokosom-ili.html#sthash.9er7SMeT.dpuf
Potrebno je :
za koru x 3 puta
4 belanaca
4 kašike šećera
100 g kokosa
za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera u prahu
200 otopljene čokolade
250 g margarina
Belanca dobro umutite i postepeno dodajte 4 kašike šećera. U čvrsto umućena belanca iz dva puta dodajte 100 g kokosa. Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje, sipajte umućena belanca i pecite 10 minuta na 170 stepeni. Ispecite ukupno tri kore.
Fil:
12 žumanaca umutite sa 12 kašika šećera u prahu i skuvajte ih na pari. Dodajte otopljenu ali prohladnu čokoladu. Umućena žumanca sklonite sa pare, i dodajte i margarin. Sve promešajte dok vam se margarin ne otopi. Ostavite da se sve ohladi u frižideru. Povremeno promešajte.
U obruč stavite koru, dodajte deo fila zatim drugu koru pa deo fila .......
Tortu ukrasite kako želite, ovo je jedan od primera, a vi iskoristite trenutnu inspiraciju.
Kao što sam već napisala, ovaj recept imam sigurno 15 godina, i tek sad ga pravim, u svesci nemam dodatne instrukcije za filovanje i ukrašavanje, tako da je ovo moja ideja koju ne morate da sledite.
Savet: mislim da je ova torta dobra podloga za fondan, to je samo moje mišljenje. Nisam ljubitelj fondana, ali ako neko želi može da proba.
Isto tako možete nafilovati samo dve kore a celu tortu ukrasiti šlagom.
- See more at: http://magicnaoklagija.blogspot.com/2013/07/torta-sa-kokosom-ili.html#sthash.9er7SMeT.dpuf
za koru x 3 puta
4 belanaca
4 kašike šećera
100 g kokosa
za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera u prahu
200 otopljene čokolade
250 g margarina
Belanca dobro umutite i postepeno dodajte 4 kašike šećera. U čvrsto umućena belanca iz dva puta dodajte 100 g kokosa. Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje, sipajte umućena belanca i pecite 10 minuta na 170 stepeni. Ispecite ukupno tri kore.
Fil:
12 žumanaca umutite sa 12 kašika šećera u prahu i skuvajte ih na pari. Dodajte otopljenu ali prohladnu čokoladu. Umućena žumanca sklonite sa pare, i dodajte i margarin. Sve promešajte dok vam se margarin ne otopi. Ostavite da se sve ohladi u frižideru. Povremeno promešajte.
U obruč stavite koru, dodajte deo fila zatim drugu koru pa deo fila .......
Tortu ukrasite kako želite, ovo je jedan od primera, a vi iskoristite trenutnu inspiraciju.
Kao što sam već napisala, ovaj recept imam sigurno 15 godina, i tek sad ga pravim, u svesci nemam dodatne instrukcije za filovanje i ukrašavanje, tako da je ovo moja ideja koju ne morate da sledite.
Savet: mislim da je ova torta dobra podloga za fondan, to je samo moje mišljenje. Nisam ljubitelj fondana, ali ako neko želi može da proba.
Isto tako možete nafilovati samo dve kore a celu tortu ukrasiti šlagom.
- See more at: http://magicnaoklagija.blogspot.com/2013/07/torta-sa-kokosom-ili.html#sthash.9er7SMeT.dpuf
Potrebno je :
za koru x 3 puta
4 belanaca
4 kašike šećera
100 g kokosa
za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera u prahu
200 otopljene čokolade
250 g margarina
Belanca dobro umutite i postepeno dodajte 4 kašike šećera. U čvrsto umućena belanca iz dva puta dodajte 100 g kokosa. Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje, sipajte umućena belanca i pecite 10 minuta na 170 stepeni. Ispecite ukupno tri kore.
Fil:
12 žumanaca umutite sa 12 kašika šećera u prahu i skuvajte ih na pari. Dodajte otopljenu ali prohladnu čokoladu. Umućena žumanca sklonite sa pare, i dodajte i margarin. Sve promešajte dok vam se margarin ne otopi. Ostavite da se sve ohladi u frižideru. Povremeno promešajte.
U obruč stavite koru, dodajte deo fila zatim drugu koru pa deo fila .......
Tortu ukrasite kako želite, ovo je jedan od primera, a vi iskoristite trenutnu inspiraciju.
Kao što sam već napisala, ovaj recept imam sigurno 15 godina, i tek sad ga pravim, u svesci nemam dodatne instrukcije za filovanje i ukrašavanje, tako da je ovo moja ideja koju ne morate da sledite.
Savet: mislim da je ova torta dobra podloga za fondan, to je samo moje mišljenje. Nisam ljubitelj fondana, ali ako neko želi može da proba.
Isto tako možete nafilovati samo dve kore a celu tortu ukrasiti šlagom.
- See more at: http://magicnaoklagija.blogspot.com/2013/07/torta-sa-kokosom-ili.html#sthash.9er7SMeT.dpuf
za koru x 3 puta
4 belanaca
4 kašike šećera
100 g kokosa
za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera u prahu
200 otopljene čokolade
250 g margarina
Belanca dobro umutite i postepeno dodajte 4 kašike šećera. U čvrsto umućena belanca iz dva puta dodajte 100 g kokosa. Kalup veličine 24 cm obložite papirom za pečenje, sipajte umućena belanca i pecite 10 minuta na 170 stepeni. Ispecite ukupno tri kore.
Fil:
12 žumanaca umutite sa 12 kašika šećera u prahu i skuvajte ih na pari. Dodajte otopljenu ali prohladnu čokoladu. Umućena žumanca sklonite sa pare, i dodajte i margarin. Sve promešajte dok vam se margarin ne otopi. Ostavite da se sve ohladi u frižideru. Povremeno promešajte.
U obruč stavite koru, dodajte deo fila zatim drugu koru pa deo fila .......
Tortu ukrasite kako želite, ovo je jedan od primera, a vi iskoristite trenutnu inspiraciju.
Kao što sam već napisala, ovaj recept imam sigurno 15 godina, i tek sad ga pravim, u svesci nemam dodatne instrukcije za filovanje i ukrašavanje, tako da je ovo moja ideja koju ne morate da sledite.
Savet: mislim da je ova torta dobra podloga za fondan, to je samo moje mišljenje. Nisam ljubitelj fondana, ali ako neko želi može da proba.
Isto tako možete nafilovati samo dve kore a celu tortu ukrasiti šlagom.
- See more at: http://magicnaoklagija.blogspot.com/2013/07/torta-sa-kokosom-ili.html#sthash.9er7SMeT.dpuf
0 komentari:
Objavi komentar