petak, 14. veljače 2014.

Švicarske kocke 2 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 80 g čokolade
  • 80 g putera
  • 150 g mljevenog keksa
  • 40 g mljevenih oraha

Glazura i dekoracija:

  • 50 g čokolade
  • malo putera
  • nekoliko cijelih jezgri oraha

Priprema: 

Umutiti jaja i šećer te potom kuhati na pari. Kad se smjesa dobro zagrijala dodati puter te miješati dok se smjesa ne sjedini. Skinuti sa šporeta te dodati mljeveni keks, mljevene orahe i čokoladu. Sjediniti smjesu te ravnomjerno rasporediti u odabrani kalup prethodno obložen pek papirom.
Preliti glazurom od čokolade, rashladiti, sjeći na kocke te na svaki kocku staviti po jednu polovicu jezgre oraha.

0 komentari:

Objavi komentar