utorak, 11. veljače 2014.


Potrebno:

Za biskvit:
  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 2 žlice brašna
  • 20 dag kokosa
  • 3 dl mlijeka + 2 žlice ruma – za preljev pečene kore

Za kremu:

  • 6 žumanjaca
  • 5 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 11 žlica brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 25 dag margarina

Za glazuru:

  • 15 dag čokolade za kuhanje
  • 4 žlice ulja
  • 3 dag margarina

Priprema:

Biskvit:
  1. Bjelanjke miksati dok ne postanu potpuno čvrsti i tada dodati šećer, brašno i na kraju kokos.
  2. Masu nanijeti na pouljen i pobrašnjen lim za pečenje – OPREZ! Ova je masa poprilično suha i rasipna jer je puno kokosa u njoj, ali neka vas to ne obeshrabri. Lakše ćete je nanijeti na lim ako je budete lagano pritiskali žlicom na lim 
  3. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 220℃ 10-15 min, ili dok ne primjetite da je kora počela žutiti.
  4. Toplu pečenu koru izbosti vilicom i ravnomjerno politi sa mlijekom.
Krema:
  1. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom, pa im postepeno dodavati brašno i mlijeko koliko je potrebno da ne bude pregusto.
  2. Ostatak mlijeka zakuhati u loncu na pari pa u njega ukuhati ismiksanu kremu.
  3. Kuhati na pari uz miješanje dok se ne zgusne (cca 10 min)
  4. U vrući kuhanu kremu umiješati čokoladu natrganu na komadiće i miješati dok se ne otopi i sjedini s ostatkom žute kreme.
  5. Kremu ohladiti pa u ohlađenu umiješati izrađen margarin.

Glazura:

  1. U lončiću na pari otopiti čokoladu natrganu na komadiće stalno miješajući uz dodatak ulja i margarina. Glazura je gotova čim se čokolada i margarin otope. Ne smije zavrijeti!
Izrada:

Hladni biskvit premazati kremom i preliti čokoladnom glazurom. Kolač ohladiti i rezati na komade željene veličine. Najbolje je ako kolač odstoji u hladnjaku preko noći jer će se tako okusi najbolje prožeti i kolač će se lakše rezati

Izvor: (recipeci.com).

0 komentari:

Objavi komentar