petak, 21. veljače 2014.


Posebna draž ovog recepta je što se sastojci ne moraju vagati, nego se mjere šalicom, onom od 200 ml. Možete količinu i povećati, važno je da omjer ostane isti. Počastite se. Ponekad i brzi kolači sa sastojcima koje imamo doma mogu biti baš ono što nam treba ...! :)

brzi-cokoladni-kolac 

Sastav:

    ● 2 cijela jaja
    ● 2 šalice naribanih jabuka ili mrkve
    ● 1 šalica šećera
    ● 1 šalice griza ili pola šalice griza, pola šalice integralnog brašna
    ● 1 šalica mljevenih oraha/lješnjaka/badema
    ● 1 šalica mlijeka
    ● 0,5 šalice ulja
    ● 1 žlica kakao praha
    ● 1 kesica praška za pecivo
    ● 100 g višanja (nije obavezno)

Priprema:

Jaja dobro izmiksajte sa šećerom – da postanu pjenasta. Dodajte mlijeko, ulje, kakao. Promiješajte. Zatim dodajte jabuke, orahe, griz, prašak za pecivo i višnje. Sve promiješajte lagano, da se sjedini.
Izlijte u pripremljen kalup i pecite na 180°C. Čačkalicom isprobajte je li kolač pečen.

Čokoladna glazura

    ● 100 g čokolade
    ● 70 g maslaca
Maslac i čokoladu otopite na pari.
Još topli kolač prelijte glazurom. Ostavite da se ohladi.

Izvor: (sweetheartsweets.blogspot.com).

0 komentari:

Objavi komentar