subota, 22. veljače 2014.

 

Sastojci:

Biskvit
  • 4 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 20 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 4 kasike brašna
  • 1 prašak za pecivo
Krema
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 300 g čokolade za kuvanje

Izrada biskvita
Žumance i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca (belanca dodati polagano, ne mikserom). Peći na 180°C oko 20 min… zavisi od pećnice… proveriti čačkalicom kad je pečeno.

Izrada kreme:
Slatku pavlaku, čokoladu zagrejte na laganoj vatri (mešajući polagano) dok se čokolada ne istopi.

Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta retka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema..


Izvor: (Recepti za torte i kolace facebook.com )

0 komentari:

Objavi komentar