srijeda, 12. veljače 2014.

 

Sastojci za patišpanj

  • 5 jaja,
  • 6 kašika brašna,
  • 6 kašika šećera,
  • 1 kašika kakaoa,
  • 1 vanil šećer,
  • prašak za pecivo

Način pripreme

Belanca dobro umutiti, zatim dodati žumanca. Šećer postepeno dodati i mutiti. Na kraju dodati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo staviti kakao.
Dobijene smese je najbolje staviti u plastične kese za zamrzivač. Dobdo ih zavezati i na jednom kraju malo zaseći kako bi smesa mogla lagano da izlazi. Podmazati pleh i posuti brašnom. Smesu iz kesica naizmenično ređati u pleh. Peći na umerenoj temperaturi. Vruć patišpanj urolati u vlažnu krpu. Ostaviti da se ohladi. Fil za rolat možete napraviti od običanog pudinga. U pola litra skuvati dva pudinga od vanile ili čokolade po ukusu. U kuvani puding dodati pola margarina i filovati rolat unutra. Stvar ukusa i prakse.

Izvor: (Recepti-za-brze-jednostavne-jeftine-a-ukusne-kolace


0 komentari:

Objavi komentar