ponedjeljak, 13. siječnja 2014.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 8 kašika šecera
  • 8 kašika ulja
  • 10 kašika vode
  • 3 kašike kakaa
  • 6 kašika oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Od ove kolicine ispeci 2 kore. Tepsija dimenzija 20*37. Umutiti jaja i šecer, zatim lagano dodavati ostale sastojke.
Fil: 1l slatkog vrhnja za kuhanje, 600 gr.cokolade za kuhanje i 150 gr. margarina.S latko vrhnje staviti u posudu i lagano zagrijavati, ne smije da prokuha. Čokoladu malo stavim u mikrovalnu i dodam u vrhnje, zatim trebate mjesati malo i skloniti sa špareta. Sada dodati 150 gr.margarina i lagano umiješati. Ostaviti kremu u frižider. Možete je i prije na dan napraviti.
Umutiti 200 ml.slatkog vrhnja i prvu koru premazati sa pola ovog vrhnja, zatim lagano dodati pola čokoladne kreme. Možete po čokoladnoj kremi dodati mljevenih oraha. Staviti drugu koru, šlag i na kraju čokoladnu kremu. Ostaviti kolač duže u frižideru, da bi se ljepše rezao. Izvor: (namirnice.ba)

0 komentari:

Objavi komentar