subota, 11. siječnja 2014.

http://recipeci.com/wp-content/uploads/2013/02/P2060056.jpg 

Potrebno:

Za biskvit:

  •     5 jaja
  •     5 žlica šećera
  •     5 žlica brašna
  •     2 žlice kakaa
  •     2 žlice meda
  •     1 dl ulja
  •     1 vanilin šećer
  •     1/2 praška za pecivo

Za kremu:

  •     300 ml vrhnja za šlag
  •     1 vrećica želatine
  •     2 žlice meda
  •     3 žlice kiselog vrhnja

Priprema:

Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom, dodavati i ostale sastojke postepeno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Masu rasporediti preko papira za pečenje u velikom limu od pećnice, peći na 180ºC 15 min. Pečeni biskvit izvaditi, ohladiti i prerezati na dva dijela kako biste dobili dvije kore.U međuvremenu za kremu miksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici. U šlag dodati med i kiselo vrhnje i na kraju otopljenu želatinu. Premazati jednu koru kremom, poklopiti drugom korom, lagano pritisnuti površinu kako bi se slijepilo, ohladiti i poslužiti rezano na šnite. (recipeci.com)

0 komentari:

Objavi komentar