ponedjeljak, 13. siječnja 2014.


Kora:

  • 4 jaja (razdvojit bjelanjke od zumanjaka)
  • 200 gr. putera
  • 100 gr. secera
  • 4 kasike brasna
  • 2 kasike kakaa
  • pola praska za pecivo

Krema:

  • 500 ml. vrhnja za slag
  • 2 mlijecne cokolade
  • 2 cokolade za kuhanje

Priprema:

Puter dobro omeksat na sobnoj temperaturi pa izmutit sa zumanjcima i secerom. Dodat brasno,kakao i prasak za pecivo pa izmjesati. Od bjelanjaka izmutit cvrst snijeg pa dodat tijestu. Izmjesat pa istrest u nauljenu tepsiju. Pec u manjoj tepsiji na 350 F – 180 C. Koru izvadit iz peci da se potpuno ohladi. Na pec stavit vrhnje za slag i dodajte mu cokoladu istrganu na komade. Mjesajte dok se cokolada ne istopi i istresite preko ohladjene kore. Stavite kolac u frizidr da se potpuno ohladi pa isjecite na zeljene komade.
Izor: (namirnice.ba)

0 komentari:

Objavi komentar