utorak, 14. siječnja 2014.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za baklavu
  • 5 jaja
  • 2 šolje šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja jogurta
  • 200 g kokosovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Za preliv:
  • 4 šolje šećera
  • 5 šolja vode
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promiješati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa fil. Opet staviti 2 kore, pa fil…sve dok se sastojci ne utroše. Na kraju staviti 3 kore, sjeći baklavu na rombove, pa premazati uljem. Peći na 200 C ,oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuhati na slaboj vatri 10tak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom, ostaviti da upije preliv, pa dobro ohladiti u frižideru. Izvor: (namirnice.ba)

0 komentari:

Objavi komentar