nedjelja, 12. siječnja 2014.

Jednostavna torta sa čokoladom 

Sastojci:

  • 200 ml tople vode
  • 60 gr kakaa
  • 200 gr brašna
  • 200 gr šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • ½ kašikice soli
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika ekstrakta vanilije
  • 2 kašikice octa
  • 60 gr čokolade
  • 100 gr šećera u prahu
  • 2 kašike vode

 Priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješajte kakao sa toplom vodom.
  2. U posebnoj posudi kombinujte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol, pa dodajte smjesu kakaa i vode, ulje i vaniliju.
  3. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu, pa umiješajte i ocat.
  4. Prelijte smjesu u okrugli kalup za pečenje dimenzija 20 cm.
  5. Pecite 30-35 minuta na 200 °C.
  6. Nakon što se ispeče, potpuno ohladite koru.
  7. U posudi iznad šerpe sa ključalom vodom istopite čokoladu.
  8. Umutite šećer i vodu u glatku smjesu, pa dodajte istopljenu čokoladu, koju ste blago ohladili.
  9. Kada dobijete glatku masu, premažite ju preko kore koju ste prethodno ispekli.Izvor:(www.kuhar.ba)

0 komentari:

Objavi komentar