01:57
Selma
Sastojci:
- 200 ml tople vode
- 60 gr kakaa
- 200 gr brašna
- 200 gr šećera
- 1/2 praška za pecivo
- ½ kašikice soli
- 100 ml ulja
- 1 kašika ekstrakta vanilije
- 2 kašikice octa
- 60 gr čokolade
- 100 gr šećera u prahu
- 2 kašike vode
Priprema:
- U jednoj posudi pomiješajte kakao sa toplom vodom.
- U posebnoj posudi kombinujte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol, pa dodajte smjesu kakaa i vode, ulje i vaniliju.
- Mutite dok ne dobijete glatku smjesu, pa umiješajte i ocat.
- Prelijte smjesu u okrugli kalup za pečenje dimenzija 20 cm.
- Pecite 30-35 minuta na 200 °C.
- Nakon što se ispeče, potpuno ohladite koru.
- U posudi iznad šerpe sa ključalom vodom istopite čokoladu.
- Umutite šećer i vodu u glatku smjesu, pa dodajte istopljenu čokoladu, koju ste blago ohladili.
- Kada dobijete glatku masu, premažite ju preko kore koju ste prethodno ispekli.Izvor:(www.kuhar.ba)
0 komentari:
Objavi komentar