ponedjeljak, 6. siječnja 2014.




Sastojci:

Kakao kora:
  •     6 jaja
  •     11 kašika šećera
  •     5 kašika hladne vode
  •     5 kašika brašna
  •     5 kašika mlevenih oraha
  •     1 kašika kakaoa
Svetla kora:

    2 jaja
    2 kašike šećera
    2 kašike brašna 
 
Karamel:

  •     7 kašike šećera
  •     2 kašike maslaca
Fil:
  •     5 jaja
  •     14 kašika šećera
  •     4 kašik nes kafe
  •     400 g margarina
  •     4 kašike šećera u prahu
Glazura:
  •     150 g čokolade za kuvanje
  •     50 g margarina
  •     4 kašika mleka

Priprema:

Ulupajte belana pa dodajte šećer, žumana jedno po jedno, postepeno vodu uz stalno mešanje.
Na kraju dodajte brašno pomešano sa kakaom i mlevenim ili seckanim orasima.
Pecite u kalupu na 180 stepeni.
Karamel : U šerpi, rastopiti šećer, a na kraju dodajte mmargarin, mešajući na laganoj vatri 2 minuta. razvuite tanko ili isprskajte ovom smesom pečen biskvit pa pripremajte drugi dok se karamel i kora hlade.
Ulupajte belana uz dodavanje šećera, pa žumana i na kraju brašno.
Peite u istom kalupu na 180 stepeno 10 – 15 minuta.
 
Krem:

Ulupajte jaja sa šećerom i nes kafom pa stavite na paru da se kuva dok se malo ne zgusne.
Ostavite da se ohladi. Ulupajte margarin sa šećerom u prahu pa mu postepeno dodavajte ohladjen krem.
Ovaj krem premažite preko prve kore i karamela pa odgore stavite svetlu koru.. Stavite sve sastojke za glazuru u šerpu i stavite na vatru da se otapa.
Kad provri uz mešanje kuvajte 2 minute pa sklonite da se prohladi. Da ne bude baš jako vrelo, pa onda premažite preko svetle kore.
ova glazura je nešto mekša jer se dodaje mleko, ako želite vrtu, onda je pravite bez mleka.

Sastojci:
Kakao kora:
  • 6 jaja
  • 11 kašika šećera
  • 5 kašika hladne vode
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaoa
Svetla kora:
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
Karamel:
  • 7 kašike šećera
  • 2 kašike maslaca
Fil:
  • 5 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 4 kašik nes kafe
  • 400 g margarina
  • 4 kašike šećera u prahu
Glazura:
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 50 g margarina
  • 4 kašika mleka


Priprema

Ulupajte belana pa dodajte šećer, žumana jedno po jedno, postepeno vodu uz stalno mešanje.
Na kraju dodajte brašno pomešano sa kakaom i mlevenim ili seckanim orasima.
Pecite u kalupu na 180 stepeni.
Karamel : U šerpi, rastopiti šećer, a na kraju dodajte mmargarin, mešajući na laganoj vatri 2 minuta. razvuite tanko ili isprskajte ovom smesom pečen biskvit pa pripremajte drugi dok se karamel i kora hlade.
Ulupajte belana uz dodavanje šećera, pa žumana i na kraju brašno.
Peite u istom kalupu na 180 stepeno 10 – 15 minuta.
Krem:
Ulupajte jaja sa šećerom i nes kafom pa stavite na paru da se kuva dok se malo ne zgusne.
Ostavite da se ohladi. Ulupajte margarin sa šećerom u prahu pa mu postepeno dodavajte ohladjen krem.
Ovaj krem premažite preko prve kore i karamela pa odgore stavite svetlu koru.. Stavite sve sastojke za glazuru u šerpu i stavite na vatru da se otapa.
Kad provri uz mešanje kuvajte 2 minute pa sklonite da se prohladi. Da ne bude baš jako vrelo, pa onda premažite preko svetle kore.
ova glazura je nešto mekša jer se dodaje mleko, ako želite vrtu, onda je pravite bez mleka.
- See more at: http://veselakuhinja.blogspot.com/2013/10/kolac-sa-orasima-i-nes-kafom.html#sthash.B1GUoEho.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar