ponedjeljak, 6. siječnja 2014.


Sastojci:

Kakao kora:
  •     3 jaja
  •     6 kašika šećera
  •     3 kašike hladne vode
  •     5 kašika brašna
  •     1 kašika kakao
  •     1/2 kesica praška za pecivo

Kokos kora:

  •     2 belanca
  •     2 kašike šećera
  •     50 g kokosa
  •     1 kašika brašna

Fil:
  •     2 jaja
  •     2 žumanca
  •     100 gr šećera
  •     1 kašika kakao
  •     150 g margarina

Pripremanje:

Kakao list : Izmiksirajte belanca i ,šećer i mešajte dok se šećer skoro ne istopi.
Dodajte žumanca,vodu,postepeno i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Sve sjedinite varjačom,nikako mikserom. Obožite tepsiju papirom za pečenje pa istresite smesu i rasporedite.


Kokos kora : Izmiksirajte beanca pa dodajte šećer i mutite dok se šećer skoro ne otopi pa na kraju dodajte kokos pomešan sa brašnom i agano sve sjedinite.
Vadite smesu kašikom i stavljajte preko kakao kore. Kako spustite kašiku kokos kore tako je i ostavite,ne razvlačite.
Tako će vam ostati ovako beli tamni delovi.
Pecite na 180 stepeni 20ak minuta.

Krem :


Na pari mešajte žumanca,šećer i kakao dok se ne zgusnu mao. Pa stavite da se ohladi.
U drugoj posudi izmiksirajte margarin sobne temperature i dodajte mu 2-3 kašike fila od žumanaca,sve razbite pa onda sve dodajte preostalom kremu od žumanaca.
Biskvit ne morate vaditi iz pleha nego na njega nanesite fil,rasporedite i pospite mešavinom rendane čokolade i kokosa
Sastojci:
Kakao kora:
  • 3 jaja 
  • 6 kašika šećera 
  • 3 kašike hladne vode 
  • 5 kašika brašna 
  • 1 kašika kakao 
  • 1/2 kesica praška za pecivo 
Kokos kora:
  • 2 belanca 
  • 2 kašike šećera 
  • 50 g kokosa 
  • 1 kašika brašna
Fil:
  • 2 jaja 
  • 2 žumanca 
  • 100 gr šećera 
  • 1 kašika kakao 
  • 150 g margarina


Pripremanje:

Kakao list : Izmiksirajte belanca i ,šećer i mešajte dok se šećer skoro ne istopi.
Dodajte žumanca,vodu,postepeno i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Sve sjedinite varjačom,nikako mikserom. Obožite tepsiju papirom za pečenje pa istresite smesu i rasporedite.


Kokos kora : Izmiksirajte beanca pa dodajte šećer i mutite dok se šećer skoro ne otopi pa na kraju dodajte kokos pomešan sa brašnom i agano sve sjedinite.
Vadite smesu kašikom i stavljajte preko kakao kore. Kako spustite kašiku kokos kore tako je i ostavite,ne razvlačite.
Tako će vam ostati ovako beli tamni delovi.
Pecite na 180 stepeni 20ak minuta.


Krem :Na pari mešajte žumanca,šećer i kakao dok se ne zgusnu mao. Pa stavite da se ohladi.
U drugoj posudi izmiksirajte margarin sobne temperature i dodajte mu 2-3 kašike fila od žumanaca,sve razbite pa onda sve dodajte preostalom kremu od žumanaca.
Biskvit ne morate vaditi iz pleha nego na njega nanesite fil,rasporedite i pospite mešavinom rendane čokolade i kokosa.
- See more at: http://veselakuhinja.blogspot.com/2013/10/kolacici-sa-kokosom-i-kakaom.html#sthash.hlL29J7m.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar