utorak, 14. siječnja 2014.

Torta Frankopan

Sastojci za tijesto:

  • Lisnato tijesto 500 g

Krema:

  • Slatko vrhnje 400 ml
  • Žumanjak 6 kom.
  • Šećer 150 g
  • Gustin 2 žlice
  • Pečeni bademi 200 g
  • Grožđice 100 g
  • Cimet
  • Limunova korica
  • Ružina vodica 3 kapi
  • Muškatni oraščić
  • Maslac 120 g

Dekoracija:

  • Slatko vrhnje 400 ml
  • Voće iz kompota 500 g

Način pripreme:

U zagrijano slatko vrhnje dodati izmiješane žutanjke, šećer i gustin. Kuhati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti, a potom dobro izmiksati, dodati maslac i sve začine. Na kraju umiješati sitno nasjeckane bademe i grožđice namočene u rumu. Od lisnatoga tijesta treba ispeći 4 kore. Kore napuniti kremom, na posljednju poslagati voće pa cijelu tortu premazati šlagom. Izvor:(www.recepti.hr).

0 komentari:

Objavi komentar