četvrtak, 2. siječnja 2014.

Bounti cokoladeSastojci:

  1. 1 dl slatke pavlake
  2. 250 g margarina sa aromom slatke pavlake
  3. 300 g secera
  4. 250 g kokosa
  5. 150 g tamne cokolade
  6. 80 g margarina

Priprema:

Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi a potom povećati temperaturu. Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti. Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje i izliti smesu.
Staviti u frižider da se stegne 2 h. Dasku za rezanje ili tacnu obližiti papirom, Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolača.
Sjeći kolač, kao minjone ili čokoladice i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura. Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.

0 komentari:

Objavi komentar