četvrtak, 2. siječnja 2014.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/pepermin-torta.jpgSastojci

  Kora:

    2 kašike brašna
    180 g šećera
    100 g mlevenih oraha
    3 belanca
    pola kesice praška za pecivo

 

Preliv za koru:

    150 g čokolade
    100 ml vode

Fil:

    4 žumanca
    250 ml mleka
    2 kesice želatina
    3 kašike šećera
    3 kašike ekstrakta mente
    250 ml slatke pavlake

Priprema

Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Kalup premazati puterom, posuti brašnom i sipati smesu. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 *C. Skuvati preliv od čokolade i vode, a zatim preliti pečenu toplu koru i ohladiti. Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji. Žumanca umutiti sa šećerom, dodavati postepeno mleko i skuvati krem. U topao krem sipati želatin, promešati, a zatim dodati ekstrakt mente i ohladiti. Slatku pavlaku umutiti i dodavati po malo u fil. Dobro izmešati i premazati koru. Tortu ukrasiti po želji. (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar