nedjelja, 5. siječnja 2014.

  Jednostavna i ukusna torta koja se veoma brzo pravi... i još brže pojede.

Sastojci:

  1. 500g petit beurre keksa
  2. 4 žumanceta
  3. 6 kašika šećera
  4. 4 kašike brašna
  5. 0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa
  6. 1 vanilin šećer
  7. kašika maslaca

Priprema:

1. Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri. Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.
2. Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.

0 komentari:

Objavi komentar