Potrebni sastojci
Kora:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
- 4 kašike brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanil šećer
- 3 dl soka od pomorandže
Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g šećera u prahu
- 200 g šlaga
- 3 dl kisele vode
Priprema
Kora:
Čokoladna torta Na tihoj vatri otopiti maslac i 100 g čokolade. Ostaviti da se malo prohladi.
Odvojeno umutiti žumanca, šećer i vali šećer. Dodati istopljen maslac i čokoladu. Sve dobro umutiti pa dodati brašno i prašak za pecivo.
Umutiti belanca u čvrst sneg i polako ih kašiku po kašiku dodati u smesu. Mutiti varjačom da jaja ne padnu.
Umućenu smesu sipati u kalup obima 26 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni.
Kada se kora malo ohladi preliti je lagano sokom od pomorandže.
Fil:
U posudu za kuvanje staviti slatku pavlaku i 200 g rendane čokolade. Na najmanjoj vatri zagrevati sve dok se čokolada ne otopi potpuno i smesa ne postane homogena. Pavlaka ne bi trebalo da provri. Ostaviti fil da se dobro ohladi, a zatim dodati šećer u prahu, postepeno muteći mikserom.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Tortu filovati, prvo fil od čokolade, zatim šlag. Odozgo možete ukrasiti otopljenom ili rendanom čokoladom, po želji.
Potrebni sastojci
Kora:4 jaja
250 g šećera
100 g maslaca
100 g čokolade
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanil šećer
3 dl soka od pomorandže
Fil:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
200 g šećera u prahu
200 g šlaga
3 dl kisele vode
Priprema
Kora:Na tihoj vatri otopiti maslac i 100 g čokolade. Ostaviti da se malo prohladi.
Odvojeno umutiti žumanca, šećer i vali šećer. Dodati istopljen maslac i čokoladu. Sve dobro umutiti pa dodati brašno i prašak za pecivo.
Umutiti belanca u čvrst sneg i polako ih kašiku po kašiku dodati u smesu. Mutiti varjačom da jaja ne padnu.
Umućenu smesu sipati u kalup obima 26 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni.
Kada se kora malo ohladi preliti je lagano sokom od pomorandže.
Fil:
U posudu za kuvanje staviti slatku pavlaku i 200 g rendane čokolade. Na najmanjoj vatri zagrevati sve dok se čokolada ne otopi potpuno i smesa ne postane homogena. Pavlaka ne bi trebalo da provri. Ostaviti fil da se dobro ohladi, a zatim dodati šećer u prahu, postepeno muteći mikserom.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Tortu filovati, prvo fil od čokolade, zatim šlag. Odozgo možete ukrasiti otopljenom ili rendanom čokoladom, po želji.
- See more at: http://www.mirisjasmina.com/recepti-cokoladna-torta/#sthash.1yOFJow8.dpuf
Potrebni sastojci
Kora:4 jaja
250 g šećera
100 g maslaca
100 g čokolade
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanil šećer
3 dl soka od pomorandže
Fil:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
200 g šećera u prahu
200 g šlaga
3 dl kisele vode
Priprema
Kora:Na tihoj vatri otopiti maslac i 100 g čokolade. Ostaviti da se malo prohladi.
Odvojeno umutiti žumanca, šećer i vali šećer. Dodati istopljen maslac i čokoladu. Sve dobro umutiti pa dodati brašno i prašak za pecivo.
Umutiti belanca u čvrst sneg i polako ih kašiku po kašiku dodati u smesu. Mutiti varjačom da jaja ne padnu.
Umućenu smesu sipati u kalup obima 26 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni.
Kada se kora malo ohladi preliti je lagano sokom od pomorandže.
Fil:
U posudu za kuvanje staviti slatku pavlaku i 200 g rendane čokolade. Na najmanjoj vatri zagrevati sve dok se čokolada ne otopi potpuno i smesa ne postane homogena. Pavlaka ne bi trebalo da provri. Ostaviti fil da se dobro ohladi, a zatim dodati šećer u prahu, postepeno muteći mikserom.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Tortu filovati, prvo fil od čokolade, zatim šlag. Odozgo možete ukrasiti otopljenom ili rendanom čokoladom, po želji.
- See more at: http://www.mirisjasmina.com/recepti-cokoladna-torta/#sthash.1yOFJow8.dpuf
Čokoladna torta sa slatkom pavlakom
Čokoladna torta sa slatkom pavlakom
0 komentari:
Objavi komentar