petak, 3. siječnja 2014.

 

Potrebni sastojci:


Testo:

  1. 250 g margarina
  2. 100 g šećera
  3. 3 žumanca
  4. 4 kašike konjaka
  5. 1 vanilin šećer
  6. 450 g brašna

Fil:

  1. 6 većih jabuka
  2. 1 kašika maslaca ili margarina
  3. sok od pola limuna
  4. 4 kašike konjaka
  5. 200 g šećera
  6. 2 kašičice cimeta

Priprema:


Penasto umutiti margarin i šaćer, a zatim dodati žumanca, konjak i vanilu, sve dobro izmešati, dodati i brašno i mikserom, žicama za testo, umesiti glatko testo. Jednu četvrtinu testa odvojiti, zamotati u celofan i ostaviti u zamrzivač dvadesetak minuta.

Jabuke očistiti i iseći na kocke. Dodati šećer, margarin, konjak cimet i vanilu i dinstati ih na jakoj vatri 20 minuta, sve dok veći deo tečnosti ne ispari i ostanu sočne jabuke sa malo safta koji je potreban.

Testo za donju koru razviti, staviti u kalup, veličine 22-24 cm, tako da budu i stranice kalupa obložene, izbosti viljuškom sa svih strana i ostaviti u frižideru 10 minuta. Peći 15 minuta na 200 stepeni.  Testo će se povući malo tokom pečenja, kada izvadite testo da dodate jabuke samo ga malo pritisnite uz ivice kalupa da se ponovo dobije na visini.

Na vruće testo dodati vruć fil od jabuka, izrendati ostatak testa iz zamrzivača i peći još oko 15 minuta. Odozgo možete posuti prah šećerom.

Prijatno! (www.mirisjasmina.com)
Kolač sa jabukama
Kolač sa jabukama
Kolač sa jabukama

0 komentari:

Objavi komentar