petak, 3. siječnja 2014.

Sutlijaš

Potrebni sastojci:

  1. 1 l mleka
  2. 250 g šećera
  3. 150 g pirinča, okruglog zrna
  4. cimet

Priprema:


SutlijašMleko sipati u šerpu u kojoj se neće puno lepiti i staviti ga na vatru da provri. Pirinač očistiti i dobro oprati dok voda kojom ga ispirete ne bude potpuno providna.

Kada je mleko provrilo, dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri. Sutlijaš treba neprekidno mešati varjačom, kako se ne bi zalepio i zagoreo. Kada je pirinač gotov i sutlijaš počeo da se zgušnjava, dodati šećer, još malo kuvati na tihoj vatri, dok se šećer lepo ne sjedini sa masom i sutlijaš ponovo postane dovoljno gust.

Gotov sutlijaš sipati u činije i odozgo posuti cimetom.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar