subota, 4. siječnja 2014.

Pesak torta 

Potrebni sastojci:

  • 1,5 l mlekaPesak torta
  • 6 pudinga od vanile
  • 500 g šećera
  • 500 g margarina
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g kokosa
  • 300 g čokolade
  • 4 šlaga

Priprema:

  • Odvojiti dva decilitra mleka od ukupne količine. Ostatak mleka staviti da provri sa šečerom. Posebno umutiti puding sa malo hladnog mleka koje ste odvojili i sa vrelim mlekom skuvati puding.
  • Kada se puding dobro ohladi, umutiti margarin i u to dodati puding i sve dobro umutiti mikserom, Krem podeliti na tri dela. U prvi dodati keks, u drugi otopljenu čokoladu, a u treći kokos.
  • U kalup ili pleh ređati, prvo sloj sa keksom, pa sa čokoladom i na kraju sa kokosom. Oblikovati tortu i ostaviti da se stegne u frižideru. Odozgo filovati šlagom.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar