subota, 4. siječnja 2014.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGg6TCQjIzqeKbsL_RjYSJS2EUYabdK9K8NepdBZXN0-W0oJhebGgpAl2hotn43Zu98j9vRC-HRIOzdkRUdSQTia8PCuPVSr0RKQoTjkeg6UQMXHvu3VCLLZiMN8O0cphUyGvo1s35eaES/s1600/crno+bijela.jpg 

Sastojci:

  • 250g putera
  • 140g šećera u prahu
  • 140g čokolade za kuhanje
  • 5 žumanaca
  • 5 bjelanaca
  • 140g mehkog brašna
Za fil:
  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 125g putera
  • 100g bijele čokolade
Za glazuru:
  • 140g šećera u prahu
  • 1/4 l tople vode
  • 180g čokolade za kuhanje

Priprema:

  • Puter pjenasto umutiti. Zatim dodati šećer u prahu i dalje mutiti. Razmekšati čokoladu i umješati je u puter. Zatim dodati, i dalje mješajući, jedno po jedno žumance. Od bjelanaca napraviti čvrst snijeg, dodati ga u masu i na kraju umješati brašno. Kalup za tortu namazati puterom, posuti brašnom, sipati masu i peći u umjereno zagrijanoj pećnici oko 1 sat
  • Kuhati na pari žumanca sa šećerom. Dodati čokoladu. U ohlađen fil dotati snijeg od bjelanaca i pjenasto umućen puter. Ohlađenu tortu presjeći na pola (s tim da donja kora bude tanja). Nafilovati je.
  • Glazuru za tortu pripremiti na sljedeći način: šećer u prahu preliti sa 1/4 litra tople vode da se šecer istopi. Dodati čokoladu i mješati na šporetu dok se čokolada ne otopi i dobije se masa dovoljne gustine za preliv. Preliti cijelu tortu glazurom i ukrasiti po želji. 

PRIJATNO ŽELI VAM MOJA KUHINJICA 

0 komentari:

Objavi komentar