četvrtak, 2. siječnja 2014.

http://brzikolaci.com/wp-content/uploads/2013/06/384x278xtorta-sa-kokosom.jpg.pagespeed.ic.BNZCmgcibA.jpgSastojci:

    7 belanaca
    150gr šećera
    200gr kokosa
    3 kašike brašna

Krem:

    7 žumanaca
    6 kašika šećera
    6 kašika mleka
    200gr margarina

Priprema:

Ulupajte šne od belanaca i šećera pa dodajte kokos i brašno pa sve sjedinite.

Okrugli kalup ili tepsiju pouljite i pobrašnavite pa istresite smesu i stavite da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.  Ohladjen biskvit presecite na dva dela. Pazite kad sečete jer je krto i drobi se, mekan je.

Možete peći dve kore.

Pomešajte žumanca, šećer i mleko pa stavite na paru da se kuva, mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa skroz ohladite. Ulupajte margarin pa dodajte ohladjenom kremu.

Isfilujte krem izmedju kora i okolo pa sa kokosom dekorišite tortu. Odgore pospite čokoladnim ljuspicama ili komadićima čokolade. (brzikolaci.com)

0 komentari:

Objavi komentar