četvrtak, 2. siječnja 2014.

http://domacirecepti.net/wp-content/uploads/2013/08/torta-sa-orasima-400x304.jpgSastojci:

Za testo:

    8 jaja,
    200 g mlevenih oraha,
    50 g prezle,
    50 g brašna,
    sok od 1  limuna,
    1 kesica vanilin šećera

Za krem:

    250 g oraha
    250 g šećera u prahu
    250 g krem
    sok i kora  od 1 limuna, opciono
    3 kašike ulja
    200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Ulupajte belanca sa vanilin šećerom pa dodajte žumanca i sok od limuna. Kad se napravila velika količina pene dodajte brašno, orahe i prašak za pecivo, pa od ove smese  ispecite tri kore na 180 stepeni. Svaka oko 10-15 minuta ili pecite ejdnu pa je presecite na 3 dela.
Pomešajte mlevene orahe sa šećerom u prahu i korom i sokom od limuna. Ulupajte slatku pavlaku pa joj dodajte smesu od  oraha.
Ovim kremom namažite kore.
Otopite na pari čokoladu za kuvanje sa uljem pa stavite vašu tortu na rešetku i prelijte je glazurom. Ostavite na rešetki dok se glazura ne stegne pa prebacite na tacnu, stavite u frižider par sati pa poslužite. (domacirecepti.net)
Sastojci:

Za testo:
  • 8 jaja,
  • 200 g mlevenih oraha,
  • 50 g prezle,
  • 50 g brašna,
  • sok od 1  limuna,
  • 1 kesica vanilin šećera
Za krem:
  • 250 g oraha
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g krem
  • sok i kora  od 1 limuna, opciono
  • 3 kašike ulja
  • 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:

Ulupajte belanca sa vanilin šećerom pa dodajte žumanca i sok od limuna. Kad se napravila velika količina pene dodajte brašno, orahe i prašak za pecivo, pa od ove smese  ispecite tri kore na 180 stepeni. Svaka oko 10-15 minuta ili pecite ejdnu pa je presecite na 3 dela.
Pomešajte mlevene orahe sa šećerom u prahu i korom i sokom od limuna. Ulupajte slatku pavlaku pa joj dodajte smesu od  oraha.
Ovim kremom namažite kore.
Otopite na pari čokoladu za kuvanje sa uljem pa stavite vašu tortu na rešetku i prelijte je glazurom. Ostavite na rešetki dok se glazura ne stegne pa prebacite na tacnu, stavite u frižider par sati pa poslužite. (domacirecepti.net) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/torta-sa-orasima.html#sthash.5QHZZMBV.dpufSastojci:

Za testo:

    8 jaja,
    200 g mlevenih oraha,
    50 g prezle,
    50 g brašna,
    sok od 1  limuna,
    1 kesica vanilin šećera

Za krem:

    250 g oraha
    250 g šećera u prahu
    250 g krem
    sok i kora  od 1 limuna, opciono
    3 kašike ulja
    200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Ulupajte belanca sa vanilin šećerom pa dodajte žumanca i sok od limuna. Kad se napravila velika količina pene dodajte brašno, orahe i prašak za pecivo, pa od ove smese  ispecite tri kore na 180 stepeni. Svaka oko 10-15 minuta ili pecite ejdnu pa je presecite na 3 dela.
Pomešajte mlevene orahe sa šećerom u prahu i korom i sokom od limuna. Ulupajte slatku pavlaku pa joj dodajte smesu od  oraha.
Ovim kremom namažite kore.
Otopite na pari čokoladu za kuvanje sa uljem pa stavite vašu tortu na rešetku i prelijte je glazurom. Ostavite na rešetki dok se glazura ne stegne pa prebacite na tacnu, stavite u frižider par sati pa poslužite. (domacirecepti.net)

0 komentari:

Objavi komentar