četvrtak, 2. siječnja 2014.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/cokoladna-keks-torta.jpg 

Sastojci

  1.     500 g petit keksa
  2.     700 ml obranog mleka
  3.     1 kesica pudinga od čokolade
  4.     250 g margarina
  5.     150 g šećera u prahu
  6.     100 g crne čokolade

Priprema

U toplom mleku uz stalno mešanje skuvati puding. U puding dodati crnu čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ostaviti da se ohladi. Margarin i šećer u prahu umutiti mikserom i dodati malo ohlađenog pudinga. Keks umočiti u mleko i slagati ga u kalup. Premazati keks čokoladnim filom od pudinga i ponavljati postupak dok se ne upotrebe svi sastojci. Preostalim filom dekorisati tortu, narendati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu tortu iseći i servirati na tanjir.
Kolači i poslastice uobičajeno imaju veliki sadžaj masti i šećera, te se zajedno sa masnoćama nalaze na samom vrhu piramide pravilne ishrane, uz napomenu da se mogu koristiti povremeno i u malim količinama. Stoga poslastice treba da budu pre izuzetak, a ne pravilo u vašoj ishrani. (kuhinjica.rs)
Čokoladna keks torta
Čokoladna keks torta

0 komentari:

Objavi komentar