subota, 4. siječnja 2014.

Potrebno:

  • za biskvit:
  • 200 g šećera
  • 200 g oraha
  • 7 bjelanjaka
  • 50 g brašna
za kremu:

  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 100 g kokosa
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 7 žumanjaka
  • 7,5 dl mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije

Priprema:

Bjelanjke istući u snijeg pa polako dodati šećer. Umiješati brašno i mljevene orahe. Pripremiti posudu za pečenje te u nju rasporediti smjesu za biskvit. Peći oko 25 minuta na 180 stepeni. Od mlijeka odvojiti 1 dl te u njega umiješati žumanjke, šećer i prašak za puding. Ostatak mlijeka staviti na vatru. Kada zakuha, umiješati pripremljenu smjesu i kuhati 1 do 2 minute. Dodati maslac i dobro izmiješati.
U polovicu kreme umiješati kokos, a u polovicu omekšanu čokoladu. Smjesu s kokosom premazati po ohlađenom biskvitu. Preko nje rasporediti čokoladnu kremu. Sve posipati kokosovim brašnom i ostavite nekoliko sati da se kolač ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar