petak, 6. prosinca 2013.

Burek




Sastojci

500g brašna
malo ulja
malo soli
vode po potrebi
 
Tijesto za jufke
500g brašna
malo ulja
malo soli
vode po potrebi
 
Nadjev
500g mljevenog mesa
dvije glavice crvenog luka
jedna kašika pavlake
pola šoljice vode
malo soli
malo bibera

Način pripreme

Tijesto:

Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji.

Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke pa razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku.

Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom, zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju.

Priprema nadjeva:
Sve navedene sastojke dobro izmiješati.

Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom. .bosanskikuhar.ba

0 komentari:

Objavi komentar