Sastojci
6 jaja
100 g mlevenih oraha
100 g rendane čokolade
120 g mlevenog keksa
100 g šećera
120 g margarina
70 g brašna
50 g čokolade za glazuru
2 kašike ulja
nekoliko badema
Priprema
Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i istopljen margarine te polako umešati čokoladu, keks, orahe i brašno. Peći u nauljenom i brašnom posutom rebrastom kalupu 30 minuta na 200 °C. Kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi, pa ga preliti otopljenom čokoladom. Blanširane bademe iseckati na štapiće i dekorisati kolač.
Badem se najčešće koristi oljušten. Pripremite ga tako što ćete staviti neoljušten badem u vrelu, ključalu vodu i ostaviti ga kratko da prokuva. Ocedite ga, operite hladnom vodom, istisnite iz ljuske i ostavite da se osuši. Po potrebi ga možete iseckati, samleti ili rendati. (kuhinjica.rs)
Sastojci
Priprema - 6 jaja
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g rendane čokolade
- 120 g mlevenog keksa
- 100 g šećera
- 120 g margarina
- 70 g brašna
- 50 g čokolade za glazuru
- 2 kašike ulja
- nekoliko badema
Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i istopljen margarine te polako umešati čokoladu, keks, orahe i brašno. Peći u nauljenom i brašnom posutom rebrastom kalupu 30 minuta na 200 °C. Kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi, pa ga preliti otopljenom čokoladom. Blanširane bademe iseckati na štapiće i dekorisati kolač.
Badem se najčešće koristi oljušten. Pripremite ga tako što ćete staviti neoljušten badem u vrelu, ključalu vodu i ostaviti ga kratko da prokuva. Ocedite ga, operite hladnom vodom, istisnite iz ljuske i ostavite da se osuši. Po potrebi ga možete iseckati, samleti ili rendati. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/srneca-lea-kolac.html#sthash.kxtqbzFa.dpuf
0 komentari:
Objavi komentar